Sähköpostin SPF-tietueet

Mikä on SPF?

SPF (Sender Policy Framework) on sähköpostijärjestelmien käyttämä tietoturvatekniikka. Se on erityisen tehokas torjumaan roskapostia ja tietojen kalasteluviestejä, joissa lähettäjä on väärennetty.

SPF toimii tarkistamalla, että sähköposti on lähetetty sallitulta palvelimelta, mikä auttaa varmistamaan, että sähköpostin lähettäjä on aito. SPF auttaa domainin omistajaa suojaamaan mainettaan ja vähentää riskiä joutua mustalle listalle. Vastaanottaja hyötyy SPF:stä estämällä huijauksia ja vähentämällä roskapostin määrää.

Vaikka SPF on tehokas, se ei yksinään tarjoa täydellistä suojaa, vaan palvelimilla on käytössä myös muita tekniikoita roskapostin torjumiseksi. SPF on kuitenkin yksi tehokkaimmista keinoista väärennettyjen lähettäjien estämisessä.

Videolla näytetään miten SPF-tarkastuksen tekemiä estoja voi tarkastella hallintapaneelista kohdasta "Seuraa toimitusta".

Videolla näytetään miten SPF-tietueen tilan voi tarkistaa ja korjata hallintapaneelin kohdasta "Sähköpostin toimitettavuus".

domainin SPF-tietueet

Domainin SPF-tietue määrittää, että miltä palvelimilta saa lähettää sähköpostia domainin nimissä.

Oletuksena palveluissamme toimivilla ja meidän nimipalvelimia käyttävillä domaineilla on SPF-tietueet asetettuna automaattisesti. Eli asiakkaamme ei useinkaan tarvitse tehdä mitään vaan SPF-tietueet ovat kunnossa automaattisesti.

Usein SPF-tarkistukset estävät sähköpostiviestien ohjaamisen ulkopuolisiin palveluihin, mutta palvelimiemme kautta ohjatut viestit menevät edelleen normaalisti perille. Palvelimemme tukevat SRS (Sender Rewriting Scheme) ominaisuutta, jossa viestin ohjaus palvelimeltamme ulkopuoliseen palveluun onnistuu SPF-tarkistuksista huolimatta.

SPF-tietueen muokkaaminen

Joskus kuitenkin SPF-tietuetta täytyy muokata omien tarpeiden mukaisesti.

SPF-tietuetta voi joutua muokkaamaan esimerkiksi, jos käytetään Internet-operaattorin lähtevän postin palvelimia tai jos domainin nimissä lähetetään sähköpostiviestejä ulkopuolisen palvelun kautta.

Kun sähköpostia lähetetään domainin nimissä ulkopuolisilta palvelimilta, on SPF-tietuetta muokattava, jotta nämä sähköpostit menevät normaalisti perille.

SPF-tietue tulee korjata aina lähettäjän puolelta. Eli sähköpostin vastaanottaja ei voi korjata SPF-tietuetta toimivaksi muokkaamalla oman domaininsa SPF-tietuetta. Vain lähettäjä voi korjata SPF-tietueen oman domaininsa SPF-tietuetta muokkaamalla.

Videolla näytetään miten SPF-tietueeseen voi lisätä Internet-operaattorin lähtevän postin palvelimet hallintapaneelin kohdasta "Sähköpostin toimitettavuus".

Lue lisää

Domainit ja nimipalvelimet

Mikä on domaini? Domainilla, eli verkkotunnuksella tarkoitetaan nimeä, jota käytetään esimerkiksi selaimessa tai sähköpostissa käyttäjän yhdistämiseksi palvelimelle. Domaini toimii käyttäjälle helpommin muistettavana osoitteena ja taustalla

Lue lisää »

Sähköpostiosoitteen luominen

Luo sähköpostiosoite Sähköpostin luominen onnistuu helposti hallintapaneelista kohdasta Sähköpostitilit ja Create.  Luonnin yhteydessä valitaan toimialue, eli mitä tulee @-merkin jälkeen ja sähköpostinimi, joka tulee @-merkin

Lue lisää »

Sivut SitePad-kotisivukoneella

Löydä SitePad-kotisivukone SitePad-kotisivukone löytyy kaikista webhotelleistamme veloituksetta ja sen avulla on helppo tehdä näyttävät kotisivut. Kotisivukone löytyy hallintapaneelista eli cPanelista Ohjelmisto / Software otsikon alta

Lue lisää »

Kotisivut helposti

Löydä sopiva verkkotunnus Kaikki alkaa ideasta ja siihen sopivan verkkotunnuksen keksimisestä. Usein idealla on nimi ja kyseinen nimi toimii myös verkkotunnuksena.  Verkkotunnuksella, kuten rakkaalla lapsella,

Lue lisää »
Hei! Emme seuraa sinua tai jaa tietojasi evästeillä!