Sivut SitePad-kotisivukoneella

Löydä SitePad-kotisivukone

SitePad-kotisivukone löytyy kaikista webhotelleistamme veloituksetta ja sen avulla on helppo tehdä näyttävät kotisivut.

Kotisivukone löytyy hallintapaneelista eli cPanelista Ohjelmisto / Software otsikon alta nimellä SitePad Website Builder. Voitte käyttää myös hallintapaneelin hakutoimintoa sen löytämiseksi nopeasti.

SitePad-kotisivukoneen lisäksi hallintapaneelista löytyy cPanel Site Publisher, eli sivuston julkaisutoiminto. Sivuston julkaisutoiminto löytyy Toimialueet / Domains otsikon alta ja avulla voi tehdä nopeasti käyntikorttisivun tai "Tulossa pian" -sivun.

Katso miten SitePad-kotisivukone ja sivuston julkaisutoiminto löytyy hallintapaneelista.

Videolla näytetään ulkoasupohjan valinta ja sivuston luonti SitePad-kotisivukoneella

Valitse ulkoasupohja ja luo sivut

Kun SitePad-kotisivukone on löytynyt, niin voidaan aloittaa sivujen tekeminen. Sivuston luominen tapahtuu kolmessa vaiheessa: 1. ulkoasupohjan valinta, 2. tietojen lisääminen ja 3. sivuston alustus.

Valittavissa olevia ulkoasupohjia on yli 800 erilaista, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva. Vasemmassa palkista löytyy kätevästi eri kategorioita, joiden avulla voi rajoittaa valittavia ulkoasupohjia itselle sopivampiin.

Ulkoasupohjan valinnan jälkeen täytetään sivuston perustiedot. Perustietojen täyttäminen on valinnaista ja niitä voidaan muokata myös myöhemmin.

Tietojen syöttämisen jälkeen sivusto perustetaan ja näin se on valmis muokattavaksi.

Muokkaa sivuja ja julkaise

Sivujen perustuksen jälkeen on aika muokata sivuja sivustolla ja julkaista tehdyt muutokset. Muutoksia voi julkaista niin monta kertaa kuin haluaa eikä sivujen jatkuvalle muokkaukselle ole estettä.

Sivuja pääsee muokkaamaan klikkaamalla henkilöikonia sivuston päältä. Sieltä voi ensimmäisenä valita oikealta ylhäältä haluamansa kielen, jolla käyttää kotisivukonetta. Vasemmasta palkista voi muokata sivuja, blogi-postauksia, valikoita ja asetuksia.

Sivujen lisääminen, poistaminen ja muokkaaminen on helppoa vasemman palkin kautta navigoimalla. Vasemmalta löytyy linkit myös sivupohjille, josta voi muokata yläotsakkeita (header) ja alaotsakkeita (footer), jotka näkyvät yhteisenä jokaisella sivulla. Sivuilla näkyvää valikkoa voi muokata myös vasemman palkin kautta. Kaikki muokattavat kohdat löytyvät vasemman valikon kautta ja siihen tutustumalla onnistuu kaikkien sivuston ominaisuuksien muokkaaminen.

Muokkauksen jälkeen riittää tallentaminen tai päivittäminen (update) tehtyjen muutoksien julkaisemiseksi.  Sivuston rakentaminen on oikeasti helppoa SitePad-kotisivukoneella. Kokeile itse!

Videolla näytetään sivujen muokkaaminen, lisääminen ja poistaminen sekä valikon ja sivupohjien muokkaaminen.

Lue lisää

Sähköpostin SPF-tietueet

Mikä on SPF? SPF (Sender Policy Framework) on sähköpostijärjestelmien käyttämä tietoturvatekniikka. Se on erityisen tehokas torjumaan roskapostia ja tietojen kalasteluviestejä, joissa lähettäjä on väärennetty. SPF

Lue lisää »

Domainit ja nimipalvelimet

Mikä on domaini? Domainilla, eli verkkotunnuksella tarkoitetaan nimeä, jota käytetään esimerkiksi selaimessa tai sähköpostissa käyttäjän yhdistämiseksi palvelimelle. Domaini toimii käyttäjälle helpommin muistettavana osoitteena ja taustalla

Lue lisää »

Sähköpostiosoitteen luominen

Luo sähköpostiosoite Sähköpostin luominen onnistuu helposti hallintapaneelista kohdasta Sähköpostitilit ja Create.  Luonnin yhteydessä valitaan toimialue, eli mitä tulee @-merkin jälkeen ja sähköpostinimi, joka tulee @-merkin

Lue lisää »

Kotisivut helposti

Löydä sopiva verkkotunnus Kaikki alkaa ideasta ja siihen sopivan verkkotunnuksen keksimisestä. Usein idealla on nimi ja kyseinen nimi toimii myös verkkotunnuksena.  Verkkotunnuksella, kuten rakkaalla lapsella,

Lue lisää »
Hei! Emme seuraa sinua tai jaa tietojasi evästeillä!