Kotisivut helposti

Löydä sopiva verkkotunnus

Kaikki alkaa ideasta ja siihen sopivan verkkotunnuksen keksimisestä. Usein idealla on nimi ja kyseinen nimi toimii myös verkkotunnuksena. 

Verkkotunnuksella, kuten rakkaalla lapsella, on monta nimeä. Usein puhutaankin verkkotunnuksen sijaan domainista tai osoitteesta. Onkin hyvä huomata, että näillä tarkoitetaan täysin samaa asiaa. Eli sitä mikä näkyy selaimen osoiterivillä, kun sivuille mennään. Esimerkiksi meidän sivullamme verkkotunnus, osoite ja domaini on suncomet.fi.

Verkkotunnuksilla on useita mahdollisia päätteitä (.fi, .eu, .com, ...). Kukin pääte muuttaa verkkotunnusta ja sama runko eri päätteellä voi osoittaa täysin eri paikkaan. Esimerkiksi suncomet.fi osoittaa tänne, mutta suncomet.info osoittaa info-sivuillemme. Kukin pääte tuleekin rekisteröidä erikseen, mutta useimmille riittää verkkotunnus yhdellä päätteellä. Yleensä valitaankin kotimainen .fi tai kansainvälisistä päätteistä perinteisten .com, .net ja .org väliltä. Mikäli haluttu nimi on jo varattu tai muuten halutaan käyttää mielikuvitusta, niin voidaan valita harvinaisempia (.biz, .pro, ...), modernimpia (.io, .cloud, ...) tai vaikka hauskempia (.ninja, .band, ...) päätteitä.

Katso videolta miten voit nopeasti ja helposti löytää sopivan verkkotunnuksen ja tilata sen käyttäen tilausautomaattia.

Videolta näet nopean katsauksen miten voit tutustua webhotelli- ja yrityspaketteihin sivujemme kautta.

Valitse tarpeita vastaava webhotelli

Pelkällä verkkotunnuksella ei usein vielä tee mitään ja yleensä tarvitaankin webhotelli verkkotunnuksen kaveriksi. Webhotellissa toimii verkkotunnuksen takaa löytyvät kotisivut ja sähköpostit.

Sopivan webhotellin valintaan vaikuttaa tarpeet webhotellin käytölle. Keskeisimmät kysymykset ovat tilan määrä, tehojen määrä ja toiminnan varmuus sekä varmuuskopiointi. Aloitteleville sivuille riittää usein pienin Startti-paketti, mutta esimerkiksi WordPress-sivustolle kannattaa harkita jo Perus-pakettia. Yrityksen verkkokaupalle kannattaa taas katsoa siihen paremmin sopivaa Yrityspakettia.

Webhotellissa toimii myös verkkotunnuksen nimipalvelut. Kaikkiin webhotellipaketteihin voi liittää rajattomasti verkkotunnuksia. Yhdessä webhotellipaketissa voi siis toimia usempi sivusto ja rajattomasti sähköpostiosoitteita.

Julkaise kotisivut

Kun verkkotunnus ja webhotelli on valittu ja tilattu, niin voikin aloittaa kotisivujen teon kirjautumalla hallintapaneeliin, eli cPaneliin tilin tiedot viestin ohjeilla ja tunnuksilla.

cPanel Site Publisher, eli sivuston julkaisutoiminto on ylivoimaisesti nopein ja yksinkertaisin tapa tehdä käyntikorttisivut. Käyntikorttisivut kannattaakin tehdä ja julkaista ennen varsinaista sivustoa, jotta mahdollisille kävijöille voidaan antaa tietoa tulevista sivuista tai esimerkiksi uuden yrityksen yhteystiedot.

Seuraavissa artikkeleissa käymme läpi varsinaisen sivuston rakentamista SitePad-kotisivukoneella ja sähköpostiosoitteiden luomista hallintapaneelin kautta.

 

Tilaa webhotelli, verkkotunnus tai molemmat käyttämällä tilausautomaattiamme, joka on avoinna 24/7.

Katso miten nopeaa ja helppoa kotisivujen julkaisu on hallintapaneelin kautta ja miten siellä luodun käyntikorttisivun voi myös poistaa.

Lue lisää

Sähköpostin SPF-tietueet

Mikä on SPF? SPF (Sender Policy Framework) on sähköpostijärjestelmien käyttämä tietoturvatekniikka. Se on erityisen tehokas torjumaan roskapostia ja tietojen kalasteluviestejä, joissa lähettäjä on väärennetty. SPF

Lue lisää »

Domainit ja nimipalvelimet

Mikä on domaini? Domainilla, eli verkkotunnuksella tarkoitetaan nimeä, jota käytetään esimerkiksi selaimessa tai sähköpostissa käyttäjän yhdistämiseksi palvelimelle. Domaini toimii käyttäjälle helpommin muistettavana osoitteena ja taustalla

Lue lisää »

Sähköpostiosoitteen luominen

Luo sähköpostiosoite Sähköpostin luominen onnistuu helposti hallintapaneelista kohdasta Sähköpostitilit ja Create.  Luonnin yhteydessä valitaan toimialue, eli mitä tulee @-merkin jälkeen ja sähköpostinimi, joka tulee @-merkin

Lue lisää »

Sivut SitePad-kotisivukoneella

Löydä SitePad-kotisivukone SitePad-kotisivukone löytyy kaikista webhotelleistamme veloituksetta ja sen avulla on helppo tehdä näyttävät kotisivut. Kotisivukone löytyy hallintapaneelista eli cPanelista Ohjelmisto / Software otsikon alta

Lue lisää »
Hei! Emme seuraa sinua tai jaa tietojasi evästeillä!